In het Museum voor Schone Kunsten, een in het oog springend ontwerp van Victor Horta dat in Doornik geldt als ware tempel van de kunstgeschiedenis, vonden talrijke meesterwerken een veilige thuis.
En net met die meesterwerken deed Dany Danino zijn eigen ding: een eigen interpretatie, een nieuwe compositie, een apart accent, en hij had er duidelijk plezier in!
Daniel Locus creëerde dan weer bevreemdende florale stillevens die op harmonieuze wijze in dialoog treden met het ruime aanbod aan allegorische stillevens uit de collectie van het museum. In dit spel van subtiele verwijzingen maken onze artiesten ten volle duidelijk wat “Intersections – raakvlakken” eigenlijk zijn.
En nu ben jij aan de beurt: kijk, vergelijk, ontdek de subtiele hints, bedenk je eigen parallellen… En doe je tegoed aan een verrassende cocktail van kunstgeschiedenis en moderne kunst!
Praktisch
Openingsuren
Tous les jours de 9h30 à 12h30 et de 13h30 à 17h30
Fermé le mardi
Adres
rue de l’Enclos Saint-Martin, 3
7500 Tournai
+32 69 33 24 31
Wist je dat?
Het Doornikse Museum voor Schone Kunsten is het enige museum dat door de beroemde architect Victor Horta voor die functie werd ontworpen, en werd dan ook terecht erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië (Patrimoine exceptionnel de Wallonie).
Het gebouw – door sommigen liefdevol “de schildpad” genoemd, een verwijzing naar de atypische vorm van het grondplan – is een interessant voorbeeld van de overgang tussen de art nouveau en het art deco-modernisme.
De collectie schilderijen, tekeningen en sculpturen wordt door deskundigen alom geprezen als een van de vijf toonaangevende collecties van België.
Naast Belgische 19de-eeuwse kunstenaars als Gallait, De Braekeleer, Delville, Ensor en Khnopff, vind je er ook werken van Rogier Van de Weyden, Pieter Paul Rubens, Jacob Jordaens, en verder van Monet, Seurat, Van Gogh, Toulouse-Lautrec en zelfs twee meesterwerken van Edouard Manet.